Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ethnologue

The Ethnologue: Languages of the World er en oversigt over mange af verdens sprog som udgives i bogform og på internettet af SIL International (tidligere kendt som "Summer Institute of Linguistics"). SIL er en kristen organisation som studerer sprog for at kunne uddanne missionærer til sprogenes talere.

Ethnologue indeholder statistikker for 6.809 sprog (2000-udgaven) med antal talende, geografisk placering, dialekter, lingvistisk placering, tilgængelighed af Bibelen etc.

Ethnologue tildeler alle de opremsede sprog en trebogstavsforkortelse.

Neutraliteten af Ethnologue som et videnskabeligt værk er omstridt, især hvad angår den sproglige klassifikation af sprog med tilknytning til Bibelen. Et eksempel er klassificeringen af arabisk og hebraisk som nogle mener er påvirket af at Ismael og Isak var brødre ifølge Bibelen. Ethnologue placerer de to sprog i samme undergruppe af de semitiske sprog og aramæisk i en anden undergruppe, i modsætning til de fleste andre sprogvidenskabsfolk som næsten enstemmigt mener at hebraisk og aramæisk er tættere indbyrdes beslægtet end med arabisk.

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: