Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ertebølletiden

Ertebøllekultur, Ertebølletid, Ertebølleperiode der ligger i Mesolitikum, mellemstenalderen eller ældre stenalder der er den meget lange periode af stenalderen, hvor menneskene overvejende levede af jagt og fiskeri, m.a.o.: De var hvad man måske kan betegne som primitive jægere og samlere; tiden benævnes derfor også jægerstenalder.

Ertebøllekulturen er opkaldt efter den store skaldynge, også kaldt køkkenmødding der blev fundet ved Ertebølle ved Limfjorden.

Knoglernes isotopsammensætning er for datidens mennesker omtrent den samme, som man kender den fra nogle grupper af eskimoer, der som bekendt levede fortrinsvis af havpattedyr.

Betegnelsen fiskestenalder kan man finde i Politikens og Gyldendals Danmarkshistorie (Bind 1 redigeret af Jørgen Jensen). Her fremgår det af en billedtekst "Senere hen i stenalderen blev fisk og havdyr (sæler) den helt dominerende kost. Den sidste del af jægerstenalderen burde derfor snarere kaldes fiskestenalderen". Der er ikke her tegn på at fiskestenalder er en "officiel" betegnelse.
Fiskestenalderen, hvis man altså kan tale om en sådan - fulgte efter jægerstenalderen og blev efterfulgt af bondestenalderen.

Man fældede Lind i skoven for at få bast til bl.a. fiskenet, og man huggede Hassel for at få grene til fiskeruser.


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: