Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Enkeltstart (cykling)

Ved en enkeltstart i cykelsporten sendes rytterne af sted en ad gangen på samme rute. Hver enkelt rytters tid registreres. Det vil sige, man ikke konkurrerer direkte mod de øvrige ryttere, men mod uret. På fransk kaldes disciplinen "mod uret".

I etapeløb er det almindeligt, at den førende rytter før enkeltstarten kører sidst, nummer to næstsidst, og så videre.

Enkeltstart er en helt speciel disciplin i forhold til de øvrige cykelløb, en rytter som er god i enkeltstart er ikke nødvendigvis god i hverken bjerge, spurter eller andre discipliner.

Enkeltstarterne altid afgørende i de storecykelløb om hvem der vinder samlet. Fx er det yderst sjældent at den som er den samlede vinder af Le Tour de France også ville være den samlede vinder uden enkeltstarterne.

Der har været mange superryttere i denne disciplin. Amerikaneren Greg Lemond var en af de største i sin tid (1980'erne) og han brugte megen tid på at minske vindmodstanden, som er særlig kritisk på en enkeltstart, og han satte gang det store arbejde med at ændre cykel og udstyr for at vinde de ofte vigtige tiendedele sekunder.

Da Miguel Indurain vandt Le Tour de France fra 1991 til 1995, var det især på enkeltstarterne han smadrede sine konkurrenter, det var ikke unormalt at han vandt med flere minutter over nummer to.

Siden 1999 har amerikaneren Lance Armstrong været en af de bedste, og enkeltstartene i Touren har givet ham luft til konkurrenterne.

Ole Ritter og Rolf Sørensen har begge vundet flere enkeltstarter.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: