Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Elektronisk komponent

Table of contents
1 Elektroniske komponenter kort fortalt
2 Dokumentation
3 Oversigt over diskrete elektroniske komponenter
4 Se også
5 Eksterne henvisninger

Elektroniske komponenter kort fortalt

En elektronisk komponent er en indretning konstrueret til at have ganske bestemte elektriske egenskaber, som regel "emballeret" i et hus med ydre tilledninger (kaldet "ben"). Disse komponenter forbindes indbyrdes så de tilsammen danner et elektronisk kredsløb;; som regel ved at de monteres på en printplade der giver det samlede kredsløb mekanisk stabilitet og sørger for den inbyrdes forbindelse mellem komponenterne.

Man bruger også at sammenkoble adskillige "simple", såkaldte diskrete komponenter, i ét og samme hus; en sådan sammensat komponent kaldes for et integreret kredsløb; - et eksempel på dette er moderne mikroprocessorer, som indeholder adskillige milloner transistorer.

Dokumentation

Til så godt som enhver komponent der fremstilles, leverer fabrikanterne et såkaldt datablad; et dokument med alle tekniske oplysninger om deres produkts egenskaber og begrænsninger. I nogle tilfælde, f.eks. for kondensatorer og modstande, kan al relevant information dog trykkes eller på anden måde indikeres på komponentens hus.

Oversigt over diskrete elektroniske komponenter

Diskrete komponenter kan inddeles i to hovedkategorier; aktive og passive komponenter. I moderne elektronik bruges for de aktive komponenters vedkommende næsten altid halvleder-komponenter, mens man før halvlederteknologien blev udviklet benyttede radiorør;.

Aktive faststofkomponenter (halvledere)

Aktive komponenter (radiorør)

  • Billedrør;
  • Klystronrør;
  • Magnetron
  • Radiorør;

Passive komponenter

Øvrige

  • Gyrator
  • Negative impedance converter (NIC)
  • Transduktor
  • VDR modstand

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: