Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Elektrolyse

Elektrolyse er en måde at adskille et stof ad på gennem elektricitet. Ved at have en væske i et elektrolysekar og tilsætte strøm til denne, vil væskens positive ion blive tiltrukket af kathode, mens væskens negative ion vil blive tiltrukket af anode. Et eksempel kunne være at adskille saltsyre ad. Som I nok ved, består saltsyre af hydrogen og chlor. Hydrogenionen har ladningen + og vil derfor trække sig mod kathode, mens chlorionen har ladningen – og derfor trække sig mod anode. Da både hydrogen og chlor er gasser, vil disse stige op fra væsken, da de begge er gasser og herved en hel del lettere. For at bevise vores teori om reaktionen, bliver man nødt til at stille to reagensglasset på bunden af elektrolysekarret og lade gassen stige op i disse. Herved kan man teste, hvorvidt teorien passer ved først at tage det reagensglas, der var placeret ved kathode, vil man kunne bevise hydrogenets tilstedeværelse ved at sætte en glødepind ned i reagensglasset, da hydrogen er brandfarlig i forbindelse med luftens oxygen. Med reagensglasset, der var placeret ved anode, vil man kunne lugte chlorets tilstedeværelse – det burde gerne lugte i stil med en tur i svømmehallen. Man skal dog ikke indånde for meget af det, da det er sundhedsskadeligt.

Dette er en af måderne at danne ren hydrogen på.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: