Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

El-bas

Elbassen (også kaldet basguitaren) blev opfundet i 1951 af Leo Fender, som en slags forenkling af Kontrabassen.

Den elektriske bas holdes i modsætningen til kontrabassen, som en guitar. Elbassenes funktion er, sammen med trommerne at ligge bunden i rytmisk musik. Der findes flere spilleteknikker, men den mest udbredte er at knipse strengene med pege og langefinger. Flere fordele ved den elektiske bas er at de almindeligvis er udstyret med metalbånd, der går på tværs over gribebrættet så man lettere kan overskue de enkelte toner, dette gælder dog ikke en båndløs bas. De fleste el-basser er forsynet med 4 strenge og er stemt E A D G, men der findes også både 5 og 6 strengede eksemplarer. Den 5-strengede bas er normalt stemt H E A D G, og den 6-strengede H E A D G C. Yderligere findes der 8, 10 og 12 strengede basser som har hver streng en ekstra streng stemt en oktav over den tilhørende. Kan sammelignes med den 12-strengede guitar. Det skal også nævnes at enkelte producenter tilbyder 7-strengede (stemmer F# H E A D G C) og 9-strengede basser stemmer F# H E A D G C F B), men disse er ikke så udbredte.

Der findes også elbasser med kun 2 strenge, hvilket bl.a. nogle gange bruger.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: