Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ejderen

Ejderen er en flod som udgør grænsen gennem de historiske hertugdømmer Slesvig og Holsten - og også i Middelalderen statsgrænsen mellem Danmark og Tyskland i Jylland. Det er en meget udbredt misforståelse, at nogle tror at den oprindelige sproggrænse mellem dansk og tysk også gik ved Ejderen. Det er ikke helt korrekt, den gik lidt nord for; fra øst startede den ved ved foden af halvøen Svansø (tysk: Schwansen)således at hele haløen hørte til det danske sprogområde. Herefter gik linien syd om byen Slesvig og derefter mod vest langs Dannevirke ud til Husum. Desuden hørte et smalt bælte fra byen Slesvig og ned til Rendsborg langs med Hærvejen til det dansktalende område. Den sidste del af Sydslesvig syd for denne linie (Ejdersted, Hytten Amt og Jernved var blandet dansk og tysk, dog med en klar overvægt af tysktalende. Dette er målt ud fra antallet af stednavne.

Ejderen er ca. 180 km og er den længste flod i den tyske delstat Slesvig-Holsten. Den udspringer lidt syd for Kiel og udmunder efter et meget bugtet løb i Vesterhavet efter blandt andet at have passeret Rendsborg. På visse strækninger er den del af Ejderkanalen og Kielerkanalen.



Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: