Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Dronning (skak)

Skak-
brikker
Konge
Dronning
Tårn
Løber
Springer
Bonde

a b c d e f g h
8 8
7 7
6 6
5 5
4 4
3 3
2 2
1 1
a b c d e f g h
Dronningen kan flytte lodret, vandret eller diagonalt. Fra en plads midt på brættet kan den flytte eller slå på op til 27 af brættets 64 felter, hvilket gør den til den absolut stærkeste brik.

Dronningen er den stærkeste brik i skak. Den kan flytte både som et tårn og som en løber. Dvs. den kan flytte lodret, vandret eller diagonalt så mange pladser som ønsket. Dronningen må dog ikke springe over andre brikker.

Den hvide dronning starter på d1, medens den sorte dronning starter på d8. Dronningen starter altså altid på et felt af samme farve som den selv har.

På grund af sin store værdi anvendes dronningen ofte først i midtspillet, da den er for sårbar i åbningsspillet. Dens store styrke er somme tider en akilleshæl, fordi den er tvunget til at flytte sig, så snart den bliver truet af selv den ringeste brik, som den ikke kan tillade sig at slå. Af samme grund kan en dronning kun slå brikker af lavere værdi, hvis disse er helt ubeskyttede, medmindre der er tale om et "dronningeoffer" for at opnå en afgørende fordel.

Afbytningen af de to dronninger markerer ofte starten på slutspilletlet.

Dronningen kan komme i spil igen, når en bonde opnår at blive forvandlet. Oftest vil forvandlingen nemlig bestå i, at der vælges at forvandle til en dronning.
Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: