Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Dommedag

Dommedag er betegnelsen på verdens undergang. Ifølge frelserreligionerne (f.eks. Islam, Kristendom og Jehovas Vidner) er alle ikke-troende eller vantro fortabte. Der er betydelige forskelle på, hvilke krav man skal opfylde for at være en sand troende, men afgørende er troen på Gud. Kun hvis man har den, kan man blive frelst på dommedag.

Man ved ikke hvornår den rigtige dommedag kommer, men der har været mange gisninger og der gisnes stadig. I en liberal-teologisk, protestantisk forståelse (se Løgstrup og Barth) er dommedag et navn for den daglige udfordring, som består i varetagelsen af næstens behov. I den sammenhæng er "verdens undergang" min verdens undergang, når jeg har svigtet den anden.

Dommedag har været profeteret flere gange i forrige århundrede, men indtraf ikke.

Den største sandsynlighed for at dommedag i virkeligheden indtræffer, er nok at Jorden rammes af en større komet på et tidspunkt (jvf dinosaurerne), eller at der udbryder en verdensomspændende krig med nukleare våben.

Se også

Eksterne henvisninger

  • Generationen der forsvandt Citat: "...dommedag ville indtræffe i 1914, 1925, 1941, sidst i 1950'erne og senest i 1975. Efter 1975 har Jehovas Vidner levet med den forestilling, at dommedag kan indtræffe når som helst..."
  • "Det er svært at spå - især om fremtiden" af sognepræst Anders E. Nielsen Citat: "...For 150 år siden ventede omkring 1 million mennesker i den nordøstlige del af USA...22. oktober 1844...De troende sad på hustagene og ventede...undladt at høste deres kornmarker...skuffelsen blev stor..."
  • De "144.000" Citat: "...Fx. når Det Nye Testamente taler om Guds menighed, så menes der ikke alle kristne, men kun de 144.000, som har et håb om et himmelsk liv...det Guds rige Jesus forkyndte, men udgangspunktet er forkert. Der er intet der tyder på, at Guds rige er en regering. Jesus taler gentagne gange at komme ind i Guds rige, Mark 9:47 - 10:23 og Matt. 23:13...Konklusionen er, at Vagttårnsselskabets fortolkning er helt tilfældig. Alle har fået et håb, ligesom alle har én Herre, én tro, én dåb. Ef. 4: 4-5..."Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: