Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Dødehavsrullerne

Dødehavsrullerne blev fundet i 11 grotter i Qumran-området ved Det Døde Hav. De blev fundet i 1947 af en hyrde, Muhammed edh-Dhib, som kastede en sten ind i en grotte for at få en af sine geder ud af hulen. (U)heldigvis ramte han en af krukkerne og opdagede derved rullerne. Der dukkede omkring 800 skriftruller op i årerne 1947-1956. Det blev en fantastisk arkæologisk opdagelse. Desværre mangler en del af materialet stadig at blive udgivet. Det er der selvfølgelig nogle forskere, der undrer sig over, men siden midten af 1990'erne er dog kommet gang i udgivelsesen af de manglende tekster.

Skriftrullerne stammer fra en periode fra det andet århundrede f.Kr. til det første århundrede e.Kr. Indholdet er blandt andet bibelske tekster fra det gamle testamente.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: