Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Digital

Digital kommer af latin digitus, der betyder finger eller tå. Afledt heraf er betydningen at tælle eller blot tal. Betydningen ses i engelsk, hvor digit betyder tal, ciffer.

Digital betyder således beskrevet med tal. Udtrykket kom først i folkemunde med digitaluret i slutningen af halvfjerdserne, hvor tiden blev udlæst med tal i stedet for visere.

Inden for elektronikken udgør den digitale elektronik en af hovedgrenene. Den beskæftiger sig med logiske kredsløb, der arbejder i det binære talsystem. Modsætningen til digital elektronik er analog elektronik.

Med cd'en kom den digitale musik, hvor musikoptagelsens analoge spændinger er konverteret til talværdier, der er lagret på skiven som data.

Meget kommunikation er i dag digital: Ikke blot internettet og e-mail, men også telefonsystemet er på mange områder digitalt, hvor stemmen ikke overføres som vekselspændinger, men som digitalt kodede pulstog mellem telefon og central (digitale telefoner, ISDN m.m.) og centralerne imellem.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: