Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Den hvide haj

Tilbage til: Biota, dyr, rygstrengsdyr, hvirveldyr, bruskfisk, hajer.
Den hvide haj
Klassifikation:
Art:
Carcharodon carcharias

Den hvide haj, hvidhajen eller Den store hvide haj, som den også kaldes, er den største haj inden for familien af hvidhajer. Dens største længde siges at være 7 meter, d.v.s. den en længde som tre voksne mennesker. Dens gab kan nå op til en meter, og dermed bliver det ikke noget problem at bide et menneske midt over, da dens tænder er knivskarpe. En hvid haj er dog i gennemsnit "kun" 3-4 meter lang.

Dens skelet består af brusk, hvilket er et stift fleksibelt materiale, som også findes i af mennesket's næse og ører. Det er derfor ikke lige så hårdt som normale knogler, men er stadig ret stift. Da brusk ikke efterlader fossiler som knogler gør det, er det eneste, man kan finde fra forhistoriske hajer, tænderne.

Der eksisterer to grundlæggende sanser, som den hvide haj besidder: en højtudviklet lugtesans og evnen til at føle elektriske felter fra andre dyr og mennesker.

Apex predator er den klasse som den hvide haj hører inde under, hvilket vil sige, at den tilhører den absolutte top af fødekæden. Den kan dermed frit vælge af havets goder og er bestemt ikke kræsen, dog er dens yndlingsmåltid sæler og søløver. Selv om den tilhører toppen af fødekæden, er dette ikke ensbetydende med, at den ikke har nogle fjender. Den værste fjende er uden tvivl mennesket, men den kan også blive angrebet af sin egen art og af de berygtede dræberhvaler, spækhuggerne, som bl.a. har spist hele hvide hajer.


Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: