Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Den Gamle By

Den gamle By, Danmarks Købstadmuseum, er et frilandsmuseum for bykultur beliggende i Århus. Verdens første frilandsmuseum for købstædernes kultur og historie.

Blev grundlagt i 1914 af Peter Holm, med genrejsningen af "Den gamle Borgmestergård", som var en gammel købmandsgård (se Landsudstillingen i Århus)

Museet er opbygget som en gammel købstad, med omkring 60 gamle genrejste bindingsværkshuse fra 1600-, 1700- og 1800-tallet fra forskellige byer i Danmark.

Udover bymiljøet er der også udstillinger af ure, dragter, tekstiler, sølvtøj, fajance og legetøj.

I Den gamle By findes endvidere Helsingør Theater (se Helsingør) der blev genrejst i 1961. I museeets teater har der gennem årene være opført både opera, komedier, klassiske og moderne koncerter, ligesom det i dag bliver brugt til foredrag og kongresser.

Nyeste genopførte bygninger i De gamle By er dels den københavnske Møntmestergården fra 1600-tallet, og dels Eilschous boliger, som lå i det kvarter, hvor Hans Christian Andersen voksede op i Odense


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].

Eksterne linksDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: