Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Den flyvende Hollænder

  1. Spøgelsesskib, som siden 1600-tallet påstås at krydse rundt i det stormomsuste hav syd for Afrika, hvor det Indiske Ocean møder Atlanten. Legenden lever stadig blandt engelske og franske søfolk. Det mystiske skib varsler forlis og død for alle, som ser det. Skibet kan ses jage af sted med fyldte sejl, selv om ikke en vind rører sig. Kun skipperen kan ses på skibet. Han er hollænder og hedder van der Decken. Van der Decken er en person som for cirka 400 år siden ville runde Kap Det Gode Håb i en rasende storm, men konstant blev drevet tilbage. Han forbandede Gud over dette, og blev som straf dømt til at sejle til evig tid.
  2. Roman af Marryat (1839).
  3. Opera af Richard Wagner, komponeret i 1841. Handlingen i operaen "Den flyvende Hollænder" udspiller sig ved den norske kyst i det 18. århundrede.


Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: