Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Dadaisme

Dadaisme er en periode inden for kunst og litteratur. Officielt går den fra 1916-1924, men allerede i 1914 var der noget i gære i Zürich, Schweiz. Nogen kunstnere følte en hvis trang til at kompensere for de voldsomme ting der skete under 1. verdenskrig. Dadaisme var på den tid en ret underlig måde at skabe kunst på. Det blev tit skabt ved hjælp af tilfældighed og det kan tit være ret meningsløst. Fx bare et pesoir.

Et dadaistisk kunstværk var nogen gange en almindelig ting fra dagligdagen eller også bare et eller andet der kunne provokere folk. For var der noget Dadister kunne lide, så var det at provokere, eller i det mindste få folk til at tænke over nogen ting som de normalt ikke ville tænke over. De var en slags anarkister.

Navnet Dada blev "opfundet" af en tysk forfatter ved navn Hugo Ball. Opfundet og opfundet er nu så meget sagt for mpden han fandt ud af det på var at bladre i en ordbog, pege på et ord og det var så Dada, der oversat til dansk betyder kæphest.

Leonardo da Vincis maleri af Mona Lisa, er et meget kendt billede. Det er der så en dadaist der har haft fingrene i og så lavet lidt om på det. Hun havde nemlig fået overskæg. titlen var L.H.O.O.Q...og det skulle på en eller anden måde på fransk betyde Hun har en varm røv.

Dadaister lavede også en masse collager. Gerne med lidt virvar og nogle underlige ting. Gerne fra dagligdagen. Dadaisme handler ikke kun om kunst, men også om litteratur. Kurt Schwitter bruger ikke ord. I hvert fald ikke ord som vi kender. Han kunne bedre lide selv at sætte bogstaver sammen så de dannede lyde...http://www.biada.org/materies/artsdidactica/art/escult/dadaisme/duchRODA.jpg

Dadaisme kan betragtes som en modsæting til den nærmst fotografiske Naturalisme.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: