Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Charles Darwin

Charles Robert Darwin (12. februar 1809 - 19. april 1882) var engelsk naturhistoriker.

Som ung påmønstrede og sejlede Charles Darwin jorden rundt på 90 fods briggen HMS Beagle i årene 1831-36. Under rejsen gjorde han en lang række iagttagelser af forskellige plante- og dyrearter og deres geografiske fordeling. Dette, kombineret med et omfattende studium af den relevante litteratur, samt oplysninger indhentet fra opdrættere af husdyr i mange lande, ledte ham til den slutning at arterne havde udviklet sig fra en fælles forfader, hvilket senere førte frem til hans hypotese om naturlig udvælgelse. Det gennemgående tema var, at den naturlige udvælgelse gjorde, at det altid var den bedst egnede der overlevede.

Hans arbejde udgav han i 1859 i bogen The Origin of Species by Means of Natural Selection (dansk oversættelse ved J.P. Jacobsen, Om Arternes Oprindelse ved Kvalitetsvalg eller ved de heldigst stillede Formers Sejr i Kampen for Tilværelsen, 1872). Bogen revolutionerede opfattelsen af udviklingsteorien, og den foranledigede en hidsig debat, også uden for fagfolkenes kreds, idet der var uvilje mod at forkaste den bibelskeske skabelsesberetning som "historisk". Skønt forskningen siden da har gjort enorme fremskridt, er Darwins bog den dag i dag læseværdig, også takket være forfatterens klare fremstilling.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: