Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Celle (biologi)

En celle er den mindste levende enhed i alle levende organismer og er fælles for alt liv, både for mikroorganismer, planter, dyr og mennesker.

Flercellede organismer dannes ved celledeling og derved udvikles f.eks. højerestående organismer som mennesker, der anslås at bestå af ca. 100 billioner = 1014 celler.

Cellen består af cellemembranen, cytoplasma og cellekernen. Planteceller har også en cellevæg. I cytoplasma findes forskellige organeller f.eks. mitochondrier, ribosomer, golgiapparat, ru og glat endoplasmatisk reticulum, lysosomer, centrioler osv. Hvert organel varetager en bestemt proces i cellen.

I cellekernen, som omgives af kernemembranen findes nucleolus og generne. De sidste er opbygget af DNA og ses som strukturer der kaldes kromosomer.

Kilder/henvisninger

Eksterne adresserDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: