Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Calypso

Calypso er en sangform der stammer fra ø-staten Trinidad og Tobago i Caribien. Oprindeligt sang man om begivenheder der beskrev øernes sociale og samfundsmæssige liv. Senere handlede det også om sladder, ironi og satire. Man fortalte historier der sjældent blev bekræftet af dem sangene handlede om. Calypsoen blev især sunget i ugerne op til karnevallet. Det foregik i 'calypso-telte' som næsten havde karakter af de revyer vi kender i Danmark, hvor der blev gjort grin med nogle af dem der havde gjort sig bemærket i årets løb. En sang handlede om at en kvindelig politiker var blevet udnævnt til kulturminister fordi hun havde et uægte barn med premierministeren. En anden sang handlede om at der til en fest blev serveret fordærvet mad for byens topfolk - men der var kun ét toilet. Flere sange er blevet oversat til dansk - for eksempel 'Skandale i familien' som Daimi sang i 1960erne - der var skrevet af Lord Melody med originaltitlen 'Shame and Scandal' eller 'Min Kone Og Min Mor' med Michael Bundesen som han bevidst eller ubevidst har taget fra Lord Kitchener's 'Mother And Wife'. Jamaicas Harry Belafonte gjorde calypsoen populær i 1960'erne. De sidste 25 år har de populæreste navne været Mighty Sparrow, Lord Kitchener, Calypso Rose, Mighty Chalkdust, Black Stalin, David Rudder og Lord Pretender - alle fra Trinidad og Tobago.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: