Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Bruttonationalprodukt

Bruttonationalproduktet (BNP) beregnes som summen af indenlandsk forbrug og investeringer plus nettoeksport (= eksport minus import). Alle disse tal beregnes på baggrund af de faktiske nettopriser, dvs. de indeholder produktafgifter og -skatter (bruttopriserne er uden disse skatter og afgifter).

BNP udtrykker størrelsen af et lands økonomi og opgøres ofte i BNP pr. indbygger. Da man opgør BNP omtrent ens i alle lande, bliver det muligt at sammenligne de enkelte landes økonomier med hinanden.

Det er dog væsentligt at gøre sig klart, at mens ting som militærparader, reklamer og fængselsvæsen tæller med i BNP, så gør frivilligt foreningsarbejde, husholdning og pasning af syge familiemedlemmer det ikke. Uofficiel økonomisk aktivitet som sort arbejde eller egentligt ulovlige aktiviteter, fx. prostitution eller narkotikahandel, medregnes typisk ikke i BNP.

Se også

BNI per indbyggerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: