Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen (født 23. september 1949 i Freehold, New Jersey) er en amerikansk rockmusiker, der for alvor slog igennem med lp'en Born to Run fra 1975. Han har siden i amerikansk rockmusik haft en særstilling med en stor og trofast tilhængerskare.

Som 16-årig blev Bruce Springsteen for første gang medlem af et band, The Castiles. I de efterfølgende år var han med til at danne adskillige bands, som opnåede lokal succes i New Jersey og Richmond, Virginia. Det var dog først i 1972, at han blev opdaget af CBS-talentspejderen John Hammond, som også opdagede Bob Dylan, og fik sig en pladekontrakt. John Hammond troede han havde skrevet kontrakt med en folk-sanger, men Bruce Springsteen insisterede på, at få sit E Street Band band med i indspilningerne af sit første album, Greetings From Asbury Park, NJ (1973). Denne og den næste plade, The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle, blev kommercielle flops, men pga. gode anmeldelser blev han ikke droppet af pladeselskabet. Plade nummer tre var knald eller fald for ham, og den livsbekræftende Born to Run blev da også det store gennembrud han havde håbet på. De næste to år var præget af en retssag mod hans manager Mike Appel, som Springsteen beskyldte for at have snydt med finanserne. Retssagen endte med et forlig, hvorefter Springsteen kunne gå i gang med sit næste album, det noget mere dystre Darkness on the Edge of Town (1978).

De næste seks år bare voksede og voksede Springsteens popularitet med udgivelsen af de bombastiske rockplader The River (1980) og Born in the USA (1984). Indimellem blev der også tid til at udgive det akustiske socialrealistiske album Nebraska (1982), som blev optaget af Springsteen alene hjemme i soveværelset på en firesporsbåndoptager.

Born in the USA blev Springsteens gennembrud til superstjernestatus på verdensplan. I løbet af to år solgte pladen 18 millioner eksemplarer, og den verdensomspændende turné slog hans navn fast som en af firsernes største liveartister.

I slutningen af firserne og begyndelsen af halvfemserne skruede Springsteen lidt ned for blusset med de mere personlige albums Tunnel of Love (1987) og dobbeltudgivelsen Human Touch og Lucky Town (1992), og i 1995 kom endnu et akustisk album, The Ghost of Tom Joad, som blev efterfulgt af en akustisk soloturné.

I 1999 gendannede Springsteen sit legendariske E Street Band, som han havde brudt med ti år tidligere. Genforeningsturnéen viste med en række udsolgte stadionkoncerter, at Springsteen endnu ikke havde mistet sin liveappel. Turneen blev fulgt op af det første album med The E Street Band siden Born in the USA, The Rising (2002). Albummet var inspireret af terrorangrebet den 11. september 2001 og blev efterfulgt af endnu en turné.

Bruce Springsteen er først og fremmest kendt for sin dynamiske liveoptræden og sine socialrealistiske sange om almindelige mennesker på godt og ondt. I starten af 2000-tallet er han blevet mere og mere politisk engageret, og deltog i 2004 aktivt i demokraten John Kerrys kandidatur til præsidentposten, bl.a. med Vote For Change turneen. Han har optrådt i Danmark ved adskillige lejligheder. Første gang i 1981 i Brøndbyhallen, siden i 1988 i Idrætsparken, 1993 på Gentofte Stadion, 1996 i Falconerteateret, og i 1999 og 2003 i Parken.

Bruce Springsteen har vundet adskillige priser for sit arbejde, bl.a. Polar Music Award i 1997 og en Oscar i 1994 for sangen "Street of Philadelphia", kendt fra filmen Philadelphia med Tom Hanks.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: