Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Brasília

Brasilia er hovedstaden i den brasilianske forbundsstat. Byen ligger på et føderalt område midt på en meget jævn og tør højslette. Den er en planlagt by, som blev opført på 41 måneder fra 1956 til den 21. april 1960. Den moderne arkitektur og den gennemførte byplanlægning gør Brasilia til et monument over kunst og fremskridtstro i Brasilien. Anlæggelsen blev sat i gang af præsident Juscelino Kubitschek. Hovedplanlæggeren var Lúcio Costa, arkitekt for de fleste offentlige bygninger var Oscar Niemeyer, og landskabsplanlæggeren var Roberto Burle Marx. Den overordnede plan er baseret på le Corbusiers ideer.

Bebyggelsen af området standsede ikke med indvielsen af byen, men fortsætter stadig efter den oprindelige plan, som skal overholdes nøjagtigt ifølge en lovvedtagelse. Planen foreskriver, hvor der skal være boligområder, hvor der skal ligge forretningskvarterer, hvor industri må placers og hvor de offentlige bygninger skal samles. Loven sætter også rammer for bygningernes maksimale højde, gadernes bredde osv.

Byen blev oprindeligt planlagt til at rumme 500.000 indbyggere, men den er i dag vokset til omtrent 2 millioner, når man tager satellitbyerne med.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: