Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Boethius de Dacia

Danske Bo eller Boethius de Dacia (f. ca. 1240, d. mellem 1280 og 1290) dansk filosof på Sorbonne-universitetet i Paris. Ca. 1277 forlod Boethius Paris, og hans færden siden er ikke dokumenteret. Nogle filosofihistorikere menter, han døde i Italien ca. 1282, mens andre kilder anfører 1290 som dødsår og Linköping, Sverige som sted. Den danske ekspert i middelalderfilosofi Sten Ebbesen vurderer i Den Danske Filosofis Historie, at det mest sandsynlige er et dødsår omkring 1280, på baggrund af den totale mangel på oplysninger om Boethius derefter.

Størstedelen af, om ikke alle, Boethius skrifter blev formentlig forfattet imellem 1270 og 1277, alle på latin. Nogle af de bevarede tekster er i de senere år blevet oversat til, og udgivet på dansk.

Boethius forlod formentlig Paris som følge af en voldsom kirkelig kritik overfor hans (og andres) radikale aristoteliske filosofi (nogle kalder det Averroisme, men det er næppe helt korrekt). I 1277 udsendte biskoppen af Paris en skrivelse, som forbød en række former for filosoferen, eksemplificeret ved 219 teser. En række af disse kan tilsyneladende henføres direkte til skrifter af Boethius og Siger af Brabant. Disse to filosoffer er siden blevet betragtet som hovedmålene for biskoppens angreb.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: