Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Bisutun-inskriptionerne

Bisutun-inskriptionerne eller (Behistun, Bisistun, Nutidig persisk: Bisutun-, Gammelpersisk: بیستون-, Bagaçtana-) er en tekst ristet ind i klippevvæggen og den samme tekst er skrevet på 3 forskellige sprog (kileskrift) og har fungeret som en "rosettasten" med hensyn til tydningen af en eller flere af de anvendte sprog. Inskriptionen fortæller om Kong Darius 1 erobringer. Der er illustrationer af menneskestore skulpturer af Kong Darius med andre.

Bisutun-inskriptionerne er i nærheden af byen Bisutun, nær Kirmansjah i det vestlige Iran. Bisutun betyder "gudernes bolig". De 3 anvendte sprog er: gammelpersisk, nysusisk og babylonisk-assyrisk. Den gammelpersiske tekst indeholder 400 rækker i 5 spalter.

Table of contents
1 Kilder/referencer
2 Se også
3 Eksterne henvisninger

Kilder/referencer

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: