Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Bark (plantedel)

Bark er det yderste lag af et træs eller en busks grene eller stamme.

Planternes bark består af flere lag. Yderst er der i de fleste tilfælde en død skorpebark, der som regel sprækker på langs. Under det findes barkens vækstlag, og neden under igen er der som regel et bastlag. Inderst er der et vækstlag (inderbarken), som danner veddet.

Normalt strømmer træets saft opad i veddet og nedad lige under barken. Hvis man binder noget stramt omkring træet, så vil der efterhånden dannes en bule over snøringen og hvis træet har rodforbindelse med andre træer, så at rødderne kan holde sig i live, så vil det gradvist vokse hen over snøringen oven fra, og kun efterlade et ar og en fortykkelse der, hvor det voksede hen over rebet.

Se også

  • Kork
  • KorkpropDenne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: