Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Automatpilot

En automatpilot er et stykke elektronik der bruges i flyvemaskiner: Den er forbundet med flyveinstrumenterne så den kan aflæse bl.a. højde og retning, og med bl.a. flyvemaskinens styreflader (gennem f.eks. hydraulik) så den derigennem kan styre flyet.

  • Højde: Automatpiloten kan indstilles til at holde en given flyvehøjde, og hvis flyet ikke¨befinder sig i den rette højde; stige eller falde i et givent tempo indtil den ønskede højde er nået.
  • Retning: Automatpiloten kan sættes til at følge en bestemt kompasretning ved hjælp af flyets retningsgyro, et radiosignal fra et VOR-radiofyr, instrumentlandingssystemet ved en landingsbane eller en planlagt rute kodet ind i et GPS-navigationssystem.
  • Hastighed: I større fly er automatpiloten også forbundet med motoren/-erne, så den kan sættes til at opretholde den mest brændstoføkonomiske flyvefart.

Automatpiloten anvendes til for den menneskelige pilot trivielle opgaver, hvor det populært sagt handler om at "flyve efter visere", dvs. lave fortløbende, små korrigeringer for højde og retning så nogle visere (for højde, retning, instrumentlandingssystem e.a.) bliver stående hvor de skal.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: