Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

ATP (kemi)

ATP er en forkortelse for AdenosinTriPhosphat. Molekylet består af adenosin, som kan tilføjes en, to eller tre enheder fosfat. Fosfatbindinger er meget energirige, og organismer har enzymsystemer, der kan formidle den nødvendige energi ved påsætning af en fosfatenhed, og andre som kan frisætte energien ved fraspaltning af en fosfatenhed.

Hovedkilden til energi i alle celler er ATP. De fleste celler kan ikke lagre glukose, lever- og muskelceller kan dog i form af glykogen.

Dannelsen af ATP sker dels i cellernes cytoplasma og i mitokondrierne. I mitokondrierne sker den aerobe nedbrydning af druesukker, som stiller energi til rådighed for opbygning af ATP, som er cellens energibærende molekyle.

Nettoligningen for sukkerstofskiftets ATP dannelse er:

C6H12O6 + 6O2 + 38 ADP + 38Pi → 6CO2 + 6H2O + 38 ATP

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: