Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Atlanterhavet

Atlanterhavet er et hav der dækker cirka 20% af jordens overflade, det er verdens næststørste hav, kun overgået af stillehavet.

Hvis man tæller de tilstødende have med, så dækker atlanterhavet et areal på 106.450.000 km², med en gennemsnitlig dybde på 3.332 meter, det giver et rumfang på 354.700.000 km³. Hvis man ikke tæller de tilstødende have med, så dækker atlanterhavet et areal på 82.362.000 km², med en gennemsnitlig dybde på 3.926 meter, det giver et rumfang på 323.600.000 km³. Den største dybde er på 9.200 meter.

Atlanterhavet blev dannet for ca. 55 millioner år siden, da den midtatlantiske ryg begyndte at åbne sig. Den midtatlantiske ryg løber også i dag midt ned igennem atlanterhavet, fra nord til syd.

Den midtatlantiske ryg er en underjordisk bjergkæde, der bliver presset op og til siden af den underliggende lava. Presset fra lavaen gør at Amerika og Europa/Afrika bliver skubbet væk fra hinanden med en fart af ca. 2 cm om året. Dermed bliver Atlanterhavet hele tiden større.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: