Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Arne Skovhus

Arne Skovhus (12. juni 1932 - 25. november 1983) dansk skuespiller og teaterdirektør. Han blev født i Harndrup på Fyn. Han blev uddannet teolog og var desuden for en tid højskolelærer. Han forsøgte sig med mange ting indenfor teaterverdenen og har blandt andet sat stykker op i fængsler med fanger som aktører. Han ledede i mange år Fiolteatret, hvor han i oprettede en elevskole for skuespillere. Han skabte desuden Dronningmøllerevyerne. I begyndelsen af 1970'erne var han rektor på Statens Teaterskole.

I 1970 debuterede han i filmen "Giv Gud en chance om søndagen", hvor han spillede præst og hans sidste film var "Forræderne" fra 1983, hvor han spillede graver. Han nåede at være med i mere end ti film, hvoraf nogle af rollerne var at lægge stemme til en tegnefilmsfigur.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: