Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ariel Sharon

Ariel Sharon (אריאל שרון, alternative transkriptioner Scharon og Sjaron), født som Ariel Scheinermann 27. september 1928 i Kfar Malal, som søn af en polsk-tysk far og en russisk mor, er en israelsk general og politiker.

Sharon er en kontroversiel politiker, som både i Israel og udenfor er svært omdiskuteret. Hans taktiske træk har vist sig svært vanskelige at forudsige. Et faktum er, at han med stærkt kritiserede midler har magtet at reducere angrebene fra palestinenserne mod civile jøder med ca. 75% (tal fra juni 2004).

Sharon har fået flertal i regeringen for tilbagetrækning fra Gaza, men vil beholde omfattende bosetninger i det okkuperte Vestbredden. Hans bygning af en stor mur på palæstinensisk territorium har blivet næsten enstemmigt fordømt af FN (bare Israel, USA, Mikronesien og Marshalløerne stemte mod), og erklærte folkeretsstridig af den Internationale domstol i Haag.

I 1953 ledede han som ung officer et angreb på landsbyen Qibya. De israelske styrker sprængte en række huse i luften, hvori der befandt sig kvinder og børn. 59 mennesker blev dræbt. Mange anser dette som en krigsforbrydelse.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: