Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Arbejdspsykologi

Arbejdspsykologi er en gren af psykologien, der beskæftiger sig med optimale arbejdsforhold, og det at skabe en tilfresstillende balance mellem administration, behov og produktivitet.

Table of contents
1 Samlebåndsprincippet
2 Nye principper
3 Roller
4 Fremtidig Udvikling

Samlebåndsprincippet

I starten af det 20. århundrede indførte man samlebåndsprincippet. Hver enkelt medarbejder påtog sig en bestemt opgave gennem en hel arbejdsdag. Man mente, at man fik det største udbytte på denne måde, fordi hver enkelt medarbejder blev utrolig gode til at udføre den opgave de skulle. Men med den moderne psykologi og arbejdspsykologien kom man på bedre tanker. Man havde aldrig tænkt over hvordan medarbejderen egentlig blev psykisk påvirket af at udføre den samme opgave hele dagen.

Nye principper

I dag gøres der meget for at forbedre arbejdsforholdene, således at den ansatte har det godt både fysisk og psykisk, men at man stadig som arbejdsgiver har mulighed for at organisere de ansatte og lade dem passe deres arbejde. Nogle af de tiltag man bl.a. har gjort er at forbedre de fysiske rammer, således at de har en positiv indvirkning på psyken. Eksempelvis:

  • Hvidt lys
  • Regelmæssig udluftning
  • Jævn temperatur
  • Ergonomiske redskaber
  • Lavt støjniveau
  • Med flere

Disse fysiske forbedringer har en positiv indvirkning på den ansattes psyke og på den måde bliver han/hun automatisk mere motiveret til den givende opgave.

Roller

Det har vist sig at den rolle man spille på arbejdet, som regel også bliver den rolle man spiller hjemme. En leder har typisk tendens til også at bestemme derhjemme, og et undertrykt er typisk også undertryk hjemme. Det er bl.a. en af grundene til man også har indført mere frie rammer for de ansatte på arbejdspladsen, så alle er med til at bestemme i et vist omfang.

Fremtidig Udvikling

Der er ingen tvivl om at arbejdspsykologien fortsat vil finde nye metoder og principper, der vil forbedre arbejdspladsen for både den ansatte, arbejdsgiverne og produktionen. Men det hele er et spørgsmål om balance og grænser.Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: