Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Apotek

Et apotek er en forretning der sælger og rådgiver om lægemidler til lægemiddelbrugerne, læger og andre.

Apotekssystemet i Danmark

Apotekerne ejet af en privat apoteker, der af Sundhedsministeriet har fået tilladelse til at drive et bestemt apotek. Der er ikke fri etableringsret, da sundhedsministeriet fastsætter hvor i landet der skal være et apotek, og skal give tilladelse hvis en apoteker ønsker at flytte sit apotek.

Apotekerne kan ikke selv fastsætte deres priser på lægemidlerne. De bliver fastsat af Lægemiddelstyrelsen hver 14. dag og listes i lægemiddeltaksten. Priserne fastsættes ved at lægemiddelproducenterne indsender deres priser til Lægemiddelstyrelsen hvorefter der lægges en fast procentsats til. Procentsatsen udgør apotekernes avance.

Avancen forhandles jævnligt mellem Apotekerforeningen og Sundhedsministeriet med udgangspunkt apoternes gennemsnitlige overskud i kroner og ører.

Der er i Danmark åbnet op for at andre butikker som materialister og supermarkeder kan forhandle visse håndkøbslægemidler under betemte betingelser.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: