Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Apostolsk Kirke

Apostolsk Kirke er en af de mellemstore frikirker i Danmark, oprettet i 1923, og tilhører den internationale pinsevækkelse.
Apostolsk Kirke bygger på en bogstavelig forståelse af Bibelen og accepterer de oldkirkelige trosbekendelser. Kirken betragter sig både som en evangelisk kirke - d.v.s., at evangeliet danner grundlag for troen - og som en kirke, der er påvirket af den karismatiske bevægelses læggen vægt på nådegaverne.
Apostolsk Kirke har et baptistisk dåbssyn - altså at der praktiseres troendes dåb. Dåb af børn forekommer ikke. Apostolsk Kirke forkynder som den øvrige pinsevækkelse også Helligåndens Dåb.

Et af de områder, der skiller Apostolsk Kirke fra den øvrige pinsevækkelse, er de såkaldte fem tjenestegerninger - apostle, profeter, evangelister, hyrder og lærere. I praksis betyder det, at kirken i modsætning til den mere frie opbygning i pinsevækkelsen generelt ledes af apostle og profeter, der er kaldet af Gud gennem en profeti. Navnet Apostolsk Kirke kan henføres til forsøget på at genoprette en nytestamentlig/apostolsk ledelse i kirken.

Den apostolske kirkes gudstjenester er præget af helbredelse ved bøn og tungetale, som er en genoplevelse af åndens nådegaver fra den første pinse.

Den apostolske kirke er etableret med mødesale og kirker i hele Danmark. Kirkens øverste myndighed er landsrådet, der har tiende fra menighederne og gaver som sit eksistensgrundlag. Kirken driver missionsvirksomhed i udlandet og har også en række skoler i Danmark.

Skuespillerinden Anna Larssen Bjørner fik stor betydning for den apostolske kirke, efter at hun fra 1909 viede sit liv til teltmission i Danmark.

Faktaoplysninger

2.359 medlemmer (døbte), 823 børn og unge, 41 menigheder, 44 præster.Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: