Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Anzac

ANZAC er er en forkortelse for en sammenslutning af Australske og New Zealandske tropper ”The Australian and New Zealand Army Corps”, som kæmpede sammen under 1. verdenskrig, 2. verdenskrig, i Korea og i Vietnam.

ANZAC-dagen, d. 25. april, fejres hvert år, i Australien og New Zealand til minde om faldne og tjenestegørende i ANZAC. ANZAC-styrkerne gik i land ved Gallipoli i Tyrkiet i 1915. Det var første gang man havde et samarbejde af denne art, hvorfor nævnte dato er valgt.

Landgangen blev foretaget i en bugt, som senere er blevet kendt som Anzac Cove.

ANZAC-dagen svarer til lignende mindedage bl.a. Veterans Day i USA, Remembrance Day i Storbritannien og V-E Day i Europa.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: