Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Andreas Sophus Schack Steenberg

Professor A. S. Steenberg født 16. december 1854 i Hamburg, Tyskland - død 27. januar 1929 i Charlottenlund, begravet på Assistens kirkegård.

Andreas Sophus Steenberg er en af de store inden for dansk biblioteksverden. Som ganske ung adjunkt på Horsens Lærde Skole oprettede han i 1885 en lille bogsamling i forbindelse med aftenskolen. Samtidig åbnede han op for offentlig udlån af bøger fra latinskolens bibliotek.

På sine mange rejser til Frankrig, England og især til USA fik han opsamlet en stor viden om bogsamlingsvirksomhed, som førte til udgivelsen af et værk i 1900 om biblioteksfagets mål og midler. Det blev til forløberen for folkebiblioteket: Folkebogsamlinger.

I 1909 blev han leder af Statens Bogsamlingskomité, og i sit samarbejde med en anden bibliotekspioner Thomas Døssing fik han udvirket den første lov om folkebiblioteker i 1920.

Hans beundring for amerikaneren Melvil Dewey's klassifikationssystem DDC fik ham i 1915 til at skabe den danske udgave: DK eller decimalklassifikation. Han sendte sin datter til USA for at studere biblioteksvidenskab og skabte grundlaget for Danmarks Biblioteksskole. Endelig skal han også have ansvaret for Danmarks Biblioteksforening i 1905, som forener det lokale politiske liv med den faglige bibliotekariske indsigt.

Eksterne henvisninger/kilder


Denne artikel var dagens artikel den 16. december 2004.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: