Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Andreas Peter Bernstorff

Andreas Peter Bernstorff (1735-1797) var nevø til Johan Hartvig Ernst Bernstorff og far til Christian Günther Bernstorff. Han var Danmarks udenrigsminister i to perioder; 1773-80 og 1784-97. Var af oprindelse fra Hannover (som ikke hørte til det danske monarki). Kom i 1758 i dansk tjeneste under beskyttelse af onklen J.H.E. Bernstorff, som på dette tidspunkt var udenrigsminister. Blev afskediget sammen med onklen i 1770 da Struensee kom til magten, men blev kaldt tilbage i slutningen 1772, da denne var blevet væltet. Trådte i første omgang ind i Finanskollegiet, men blev efter magtkamp og intriger valgt "til Chef for det udenlandske Departement" den 24 april 1773. Herfra regerede han enerådigt over denne afdeling, indtil der begyndte at blusse konfliker mellem ham og hoffets interesser, hvilket slutteligt førte til hans afskedigelse 12 november 1780.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: