Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Amager

Amager er en ø i Øresund på cirka 90 kvadratkilometer tæt på Sjællands østkyst. Amager er forbundet med Sjælland via broerne Knippelsbro, Langebro, Sjællandsbroen og Kalvebodbroerne. Derudover er øen forbundet med Sverige via Øresundsbroen (eller Øresundsbron) - fra Kastrup på Amager til Lernacken syd for Malmø.

Den københavnske del består af bydelene Christianshavn, Sundbyøster, Sundbyvester, Sundby syd, Sundby nord og Islands Brygge, en del af Vestamager og af Ørestad.

  • En beboer på Amager, hedder en Amagerkaner og der bruges tid på at finde ud af om man er "ægte" Amagerkaner eller ikke.

På øen ligger blandt andet: Byer på Amager (udover de dele der er eller betragtes som en del af København):

Historie

Hollændere blev af
Christian 2 inviteret til at dyrke grønsager til på Amager i 1521, for at kunne forsyne København med grønsager.

Amager var indtil o. 1970, foruden meget andet, også det sted hvor københavnerne afleverede deres affald. Derfor bliver øen til tider stadig (i folkemunde), kaldt for "lorteøen".Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: