Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Alkohol

  1. Alkohol i daglig tale er det forældede og lidt misvisende navn for stoffet, med det internationale navn ethanol eller det fordanskede ætanol, som er en stor bestanddel af f.eks. whisky og rom. Ved indtagelse af alkohol eller alkoholiske drikke oplever man en rus, man bliver fuld. Efter rusen opleves hovedpine, svimmelhed, kvalme samt generelt ubehag af varierende styrke. Dette ubehag kaldes tømmermænd. Ved længerevarigt overforbrug af alkohol kan der opstå skader på kroppens organer og/eller en alkoholafhængighed.
  2. I organisk kemi er alkohol en fællesbetegnelse for stoffer, der har en hydroxyl-gruppe, en -OH gruppe, der er bundet kovalent til et kulstofatom. Primære alkoholer har en endestillet -OH gruppe, sekundære alkoholer har en -OH gruppe indbygget i kulstofkæden, mens tertiære alkoholer har en -OH gruppe ved en forgrening af kulstofkæden. (C2H5OH - man aldrig drikke må - var et populært slogan i de mindre skoleklasser)

Se Også

Ekstern henvisning

Dette er en side med en [[Wikipedia:Links til sider med flertydige titler
Det vil sige en side, der alt efter betydning henviser til andre sider med det egentlige indhold. Hvis du fulgte en henvisning hertil, så gå venligst tilbage og ret henvisningen til at pege på den rigtige artikel.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: