Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Alexander Graham Bell

Alexander Graham Bell (3. marts 1847 - 2. august 1922). Bell var oprindelig døvelærer og fysiolog og det var under et forsøg med apparater til døveundervisningen han opfandt telefonen.

Den Skotsk-Amerikanskee opfinder, blev født i Edinburgh, Skotland; grundlagde Bell Telephone Company i juli 1877, som senere blev til American Telephone and Telegraph Company (AT&T;). Opfandt blandt andet telefonen, som han ansøgte patent på den 14. februar 1876 og demonstrerede første gang den 25. juni samme år på en messe for hundredeårs-jubilæet for USA's uafhængighed. Den 25. september 2001 blev denne anerkendelse dog frataget Bell af USA's kongres, der officielt anerkendte Antonio Meucci som værende opfinderen til telefonen.

Ingeniører fra Bell Telephone Laboratory havde i deres arbejde defineret en transmission unit, der er en enhed for beregning af forhold mellem effektniveauer. I året efter Bells død omdøbte de enheden til en bel (symbolet B). Af praktiske grunde anvendes enheden decibel (dB), der er en tiendedel bel.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: