Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Adventisme

Fællesbetegnelse for trosretninger som har sit udspring i adventbevægelsen i USA. Fælles for dem er at de tror på at Jesu genkomst er nær. Adventbevægelsen startede med William Miller. William var baptist og havde efter at have studeret Daniels bog kommet frem til at Jesus ville komme igen 1843-1844. Han forkyndelse resulterede i en tværkirkelig bevægelse. Det var oprindelig ikke nogen særlig trospunkter som bandt dem sammen men mer troen på at Jesus snart ville komme igen. Paralelt med den amerikanske adventbevægelse løb der også en form for adventbevægels i Europa. Det var nogle mennesker rundt som også havde kommet frem til at Jesu genkomst nærmede sig. Den fik dog ikke lige så stor betydning som den i USA. Da det vist sig at Jesus ikke kom 1843-1844 årene opstod der en hvis forviring. En del mente de havde taget fuldstændig fejl og gik ud. Andre mente man havde fastsat forkert tidspunkt. Det regnede sig frem til et nyt tidspunkt. En anden mente at Jesus var kommet men bare åndeligt. En tredje gruppe mente de havde taget fejl i hvilken begivenhed som skulle indtræffe.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: