Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Absalon

Dette er et stoppested for Minibussens destination Middelalder.
Næste stop er {}.
Forrige stop var {}.

Født 1124 i Fjenneslev. Fosterbror sammen med Valdemar 1. den Store. Død 21. marts 1201 i Sorø Kloster. Begravet i Sorø Kirke.

Absalons var af Hvideslægten, hans forældre var Asser Rig og Inge Eriksdatter. Esbern Snare var hans bror.

Blev biskop i Roskilde i 1158 på foranledning af den nykårede konge Valdemar. I denne egenskab omdannede han benediktinerklosteret i Sorø, som faderen havde grundlagt, til et velstående cistercienserkloster med en klosterkirke, der som den eneste del af klosteret er bevaret intakt. I Sorø Akademi, der er indrettet i klosterbygningerne, findes rester af murværk fra klostertiden.

Fik i 1167 byen København af kongen, hvor han byggede en borg på en holm ude i vandet, rester af Absalons Borg ligger stadig under Christiansborg. (Det er kun en myte at han grundlagde København).

Var sammen med Valdemar den Store med til at indtage vendernes Rügen og dele af Pommern i 1169.

Blev i 1178 ærkebiskop i Lund efter Ærkebiskop Eskil, og indledte med at virke for at den kanoniske ret efterlevedes, men kom derfor snart i åben konfrontation med folket i det østensundske Danmark. I 1180-1182 kuede han med velvillig bistand af de skånelandske stormænd på den mest brutale vis de skånelandske bønders oprør mod hans politik. En politik, der bl. a. gik ud på indførelse af bispetiender. Efter Knud 6 var blevet konge i 1182 var Absalon i realiteten den der styrede Danmark.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: